Eerste lichting mbo-trainees bij OCW van start

De minister heeft de Tweede Kamer vorig jaar beloofd om samen met haar collega van BZK, de mogelijkheden voor een mbo-traineeprogramma te onderzoeken. En dat is gelukt.

Deze maand is de eerste lichting trainees, allen met een mbo-4-diploma in ICT op zak, gestart bij DUO. Na een intensieve introductieweek in Groningen, brachten ze maandag en dinsdag een bezoek aan Den Haag. Zij hebben kennis gemaakt met JongOCW en met een aantal (ex-)Rijkstrainees van het ministerie van OCW. Ook een rondleiding in de Hoftoren was onderdeel van het programma, waarbij ze de kamer van de minister mochten bezoeken. Andere onderdelen van het programma waren een politieke speurtocht door Den Haag, met een toevallige ontmoeting met Mark Rutte, en een rondleiding door de Tweede Kamer en de Ridderzaal die toen net klaar werden gemaakt voor Prinsjesdag.

Op weg naar een overleg in de Tweede Kamer heeft de minister nog kans gezien de mbo-trainees te spreken en voor een groepsfoto op het Plein met ze te poseren. En nu gaat het echte werk voor ze beginnen…

mbo trainees bij OCW