NIEUWSFLITS mbo - 20 maart 2020

Afgelopen zondag informeerden wij u over een aantal nieuwe maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Met als belangrijkste nieuws dat het grootste deel van de leerlingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en studenten in het mbo tot en met 6 april geen les meer krijgt op hun school. Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg, onderwijs, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang op de eigen school en of kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. In deze speciale nieuwsflits vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws rondom de aanpak van het coronavirus voor het mbo. 

Examens middelbaar beroepsonderwijs gaan door

De examens voor mbo-studenten in het laatste jaar en stages voor mbo-studenten gaan zoveel mogelijk door. De aanmelddatum voor een mbo-opleiding wordt een maand uitgesteld naar 1 mei. Dit staat in een brief aan de Tweede Kamer over de afspraken die minister Van Engelshoven heeft gemaakt met de MBO Raad, studentenorganisatie JOB en de onderwijsvakbonden.

Lees verder:

Examens middelbaar beroepsonderwijs gaan door

Online platform helpt scholen om onderwijs op afstand te organiseren

Hoe kun je onderwijs op afstand organiseren? Nu de scholen dicht zijn, zijn veel leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners aan de slag met het (voorbereiden van) onderwijs op afstand. Het nieuwe platform  www.lesopafstand.nl ondersteunt hen daarbij. De website moet scholen helpen om onderwijs te kunnen blijven geven nu veel leerlingen niet meer fysiek naar school kunnen. Voor inspirerende voorbeelden en interviews over onderwijs op afstand kunt u terecht op www.leraar.nl.

Meer informatie:

Les op afstand

Uitgeverijen stellen digitaal lesmateriaal gratis beschikbaar

Nog deze week kunnen nagenoeg alle scholieren en studenten in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs gratis gebruik maken van digitaal lesmateriaal. Educatieve uitgeverijen besloten dinsdagavond om licenties – als aanvulling op de gebruikte lesmethode – kosteloos beschikbaar te stellen om zo scholen te ondersteunen bij het geven van les op afstand. 

Lees meer:

Uitgeverijen stellen digitaal lesmateriaal gratis beschikbaar

‘Duizendmaal dank. We denken aan jullie.’

Tot slot, voor alle docenten, leraren, onderzoekers, directeuren en iedereen die het mogelijk maakt dat er op dit moment onderwijs en onderzoek is in Nederland, een boodschap van de ministers Van Engelshoven en Slob: “Duizendmaal dank. We denken aan jullie.”

Bekijk de video op:

Videoboodschap ministers Van Engelshoven en Slob

Colofon

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Postbus 16375

2500 BJ Den Haag