© RIVM

Nieuwsflits Cultuur - Maatregelen corona verlengd

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen het kabinet adviseren, worden verlengd.

Maatregelen corona verlengd

Het kabinet heeft dinsdag 21 april besloten dat de meeste maatregelen in Nederland worden verlengd tot en met 19 mei. In de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.  

Evenementen en cultuur

Dit betekent dat:

  • Culturele activiteiten, zoals voorstellingen, tentoonstellingen en concerten, die niet vergunningsplichtig of meldplichtig zijn, verboden zijn tot en met 19 mei. 
  • Publieke locaties zoals bioscopen, theaters, concertzalen, musea en monumenten (met een publieksfunctie) gesloten zijn tot en met 19 mei.

Een deel van de culturele sector heeft zijn activiteiten al geschrapt voor langere duur, gezien bijvoorbeeld de grote voorbereidingstijd ervan. Dat is een begrijpelijk besluit geweest.

Het verbod op evenementen wordt verlengd tot 1 september. Dit betekent dat alle vergunningsplichtige en meldplichtige evenementen verboden zijn tot 1 september. Voor meer informatie over hoe gemeenten invulling geven aan dit besluit, kunnen organisaties zich wenden tot de betreffende gemeente.

Waarom is besloten om evenementen tot 1 september te verbieden?

Voor deze evenementen (bijv. grote festivals) is het complex om de 1,5 meter afstand op een veilige manier te organiseren. Ook vanwege de lange voorbereidingstijd van dit type evenementen, en de daarbij horende kosten, is vroegtijdige helderheid van belang. Daarom is besloten deze evenementen tot 1 september te verbieden.

Meer informatie

Maatregelen corona verlengd

Veelgestelde vragen over coronavirus en cultuur

Colofon

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Postbus 16375

2500 BJ Den Haag