© RIVM

Nieuwsflits Cultuur - Culturele organisaties slaan handen ineen en komen met campagne 'Bewaar je ticket, geniet later'

Culturele organisaties komen vandaag met passende oplossingen voor de houders van tickets, de bezoekers. Met de campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’ slaan ze de handen ineen en roepen bezoekers op hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan.

Bewaar je ticket, geniet later

Het coronavirus heeft grote gevolgen. Het culturele leven is voor een groot deel tot stilstand gekomen door de gezondheidsmaatregelen van het kabinet van 13 maart jl. en daarna. Veel voorstellingen, festivals en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast en musea sluiten hun deuren. 

Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. Ticketkopers worden door de betreffende organisator geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap steunt de ticketregeling. Minister van Engelshoven:

Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.

Meer informatie: bewaarjeticket.nl

Bewaar je ticket, geniet later (klein)

Colofon

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Postbus 16375

2500 BJ Den Haag