Alle informatie over de examens op Leren voor het examen

Door schoolsluitingen en hybride onderwijs hebben sommige leerlingen minder lesuren gehad dan voor corona normaal was. Om hen en alle docenten te ondersteunen is er het platform Leren voor het examen. U vindt hier alle relevante informatie per vak, aangevuld met video’s en oefenexamens. De materialen zijn kosteloos beschikbaar.

Het platform is opgezet door Kennisnet, LAKS, Citolab, FvOv, VVVO en het ministerie van OCW met als doel examenstof voor alle leerlingen en scholen in Nederland kosteloos aan te bieden.

Een goede voorbereiding op het examen

De examenperiode is voor veel leerlingen een tijd van onzekerheid en spanning. De uitdagingen die de coronapandemie met zich meebrengt versterken dit. Leren voor het examen is er voor al deze leerlingen. Zij kunnen snel zien welk domein zij onder controle hebben en welke domeinen nog aandacht nodig hebben. Ook zijn er per vak video’s te vinden met uitleg en tips voor het examen.

Leerlingen wijzen op Leren voor het examen

Niet alle leerlingen weten het platform al goed te vinden. Om ervoor te zorgen dat het platform bekend is bij alle leerlingen die deze ondersteuning kunnen gebruiken, vragen we scholen en docenten om hun leerlingen op Leren voor het examen te wijzen.

Docenten, bijlesdocenten, ouders en opvoeders kunnen het materiaal  op de website zelf ook gebruiken om hun eindexamenleerling(en) te helpen bij de voorbereiding op het examen.

Meer weten over de examens?

U vindt hier meer informatie over examens in coronatijd en de geldende maatregelen en praktische en inhoudelijke informatie over de examens van dit jaar