Infographic diploma’s, certificaten en verklaringen in het mbo

Op rijksoverheid.nl staat sinds kort een interactieve infographic over de bewijsstukken (diploma, mbo-certificaat, mbo-verklaring) die jouw onderwijsinstelling kan uitreiken.

Het mbo biedt steeds meer ruimte voor maatwerk. Onderwijsinstellingen reiken een diploma uit aan studenten die aan alle eisen van een mbo-opleiding voldoen. Maar het mbo kent sinds kort ook andere bewijsstukken. Zo kunnen onderwijsinstellingen ook een mbo-certificaat verstrekken aan studenten die een mbo-opleiding zonder diploma verlaten. Of een mbo-verklaring (waarin een praktijkverklaring opgenomen kan zijn). Wat houden de verschillende bewijsstukken nu in? En welke studenten komen in aanmerking voor welk bewijsstuk? Deze interactieve infographic geeft antwoorden op deze vragen. Er is ook een printversie beschikbaar.